Night of Queen Band

Tomas Gantelius, kapellmästare & klaviatur
Har utbildat sig på musikhögskolan i Oslo och på konservatoriet i Lyon. Har jobbat som frilansmusiker på Värmlandsoperan och Säffleoperan. Han jobbar för närvarande på Kulturskolan i Karlstad. Arbetsfältet sträcker sig från klassisk pianomusik via stumfilmsmusik till tango och rock. Tomas har älskat Queen sedan tonåren.

Janne Zander, gitarrer
Född i Eskilstuna men bor sedan många år i Karlstad. Har spelat med ett otal artister och band. De senaste 10 åren pop med Dabuzz, och runt om i världen blues med Bert Deivert. Har en stor passion för gitarrer i alla dess former.

Bengt Davidson, gitarrer
Har spelat med en mängd svenska storheter, alltifrån Christer Sjögren och Sven- Ingvars till Tommy Körberg, Nisse Landgren och Helen Sjöholm. Hundratals musikalföreställningar med Värmlandsoperan och Värnlandsteatern. Grundare till Cabary och Scalateatern. Byggmästare i det privata.

Per-Arne Pettersson, bas
Arbetar till vardags som musiklärare på Sundstagymnasiet i Karlstad och Geijerskolan i Ransäter. Har som frilansmusiker spelat i diverse rock, pop, blues och jazz-sammanhang.

Klas Anderhell, trummor
Spelade i bandet Jerusalem 1978–81 och har sedan som frilansmusiker spelat med olika artister live och på skiva.
T. ex. Carola, Mikael Rickfors, Pugh, Mats Ronander och Hanne Boel. Spelar sedan 2002 med Sven-Ingvars. Trivs i Karlstad där medverkan i The Wedding Singer gav mersmak.

 

 

 

Night of Queen Choir

Kören bildades som en projektkör i september 2008 inför stundande uppsättning. Sångarna kommer från Karlstad med omnejd. Några korister var med i en tidigare hyllningsshow för fyra år sedan, andra kände varandra från annan körverksamhet och för ett par var det idel nya ansikten.

En härlig samling individer blev på kort tid en homogen grupp med gemensamt mål. Inför årets fortsättning så har fyra nya sångare anslutit och skolats in.

Körarrangemangen är nästan uteslutande original «backvocals» transkriberade av Jonas Angerud. Materialet har bearbetats med modern teknik och övats in såväl enskilt i som grupp. Vid gemensamma tillfällen så har pianisten Pär Jorsäter och koreografen Anna Lantz Öhman bidragit med stor hjälp.

I samband med föreställningarna i Södertälje i april 2009 engagerades Anders Butta Börjesson som regissör med uppgift att utveckla showen. Under året så har även sångpedagogen Gun-Britt Gustafsson bidragit till att förädla körsoundet.

Sopraner
Jenny Grahn, Annelise Rynefors, Agnetha Kjörsvik,
Annah Lindström, Jessica Blomqvist

Altar
Anna Nilsson Lindgren, Josefin Svensson, Alma Bareisyte,
Erika Larsson, Karin Davidsson Gynnemo, Emelie Hindersson

Tenorer
David Sjöö, Per Blomberg, Marcus Öhman, Markus Lindqvist

Basar
Johannes Martinson, Andreas Grahn, Andreas Jonsson,
Björn Leimar, Klas Brohagen, Pontus Wikström

Solister
I’m In Love With My Car
Agnetha Kjörsvik

Good Company
Per Blomberg/Markus Lindqvist,
Marcus Öhman/David Sjöö,
Andreas Jonsson/Klas Brohagen

A Kind Of Magic
Agnetha Kjörsvik, Andreas Jonsson,
Annah Lindström (dans)