Johan Boding

Från John, Jesus och Judas till Queen.

Johan är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm 1993–1998. Hans repertoar sträcker sig från jazz och visor till soul och rock. För sin tolkning av rollen som John i Miss Saigon, belönades han 1997 med Guldmasken för bästa manliga biroll.

Han har spelat rollerna Jesus och Judas i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan och även i Litauen, Kalmar, Sundsvall och Eskilstuna.

På Göteborgsoperan har Johan också spelat huvudrollen i barnoperan Blodeuwedd och Fame the Musical. Den senare produktionen köptes av Oscarsteatern i Stockholm där Johan spelade våren 2004 för utsålda hus!

I maj 2007 medverkade Johan i Robert Wells Rhapsody in Rock. Och sedan några år tillbaka jobbar han ofta tillsammans med Janne Schaffer i olika sammanhang, t. ex. hyllningen till bröderna Gärdestads musik, Sol Vind och Vatten.

Han medverkade i tv-programmet Så ska det låta under 2008. Tillsammans med Vikoria Tolstoy blev de en duo som tog hem segern framför Agneta Sjödin och Christer Sjögren.

Så ofta som möjligt skriver Johan egen musik, vilket 2006 resulterade i skivan I don’t mind the weather, och nu 2008 The Reason. Att få möjligheten att göra renodlade konserter med musik av Queen har länge varit en av Johans drömmar.

Länk till Johans hemsida: www.johanboding.com